ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ!

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Εφήβους και ενηλίκους

ΣΤΟΧΟΙ:

Να δημιουργήσουμε, να πειραματιστούμε, να διακοσμήσουμε και να στολίσουμε στο σπίτι μας με τα δικά μας χειροποίητα κεριά!

Να ανανεώσουμε παλιά και ξεχασμένα κεριά, δίνοντας του νέα μορφή!

Να αξιοποιήσουμε υλικά από τη φύση στις δημιουργίες μας (φύλλα, λουλούδια και κλαδιά, που ειδικά τους χειμερινούς μήνες έχουν πέσει από τα δέντρα και έχουν πάρει υπέροχα χρώματα!)

Να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργήσουμε με διαφορετικά -μη παραδοσιακά- υλικά! (υλικά από τη φύση, την περιποίηση των μαλλιών, την κουζίνα!)

Να εξελίξουμε την αισθητική μας ικανότητα (κατά τη δημιουργία μίας αρμονικής σύνθεσης) αλλά και την προσοχή και την λεπτή κίνησή μας.

ΥΛΙΚΑ:

Κεριά παλιά (χρησιμοποιημένα ή όχι)

Υλικά από τη φύση (φύλλα, λουλούδια, πέταλα, κλαδάκια)

Πιστολάκι σιλικόνης

Αντικολλητικό χαρτί κουζίνας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Διαλέγουμε τα υλικά που θα βάλουμε στο κάθε κερί. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός φύλλων, πετάλων ή μικρών κλαδιών ή ότι σας αρέσει! Μπορεί επίσης να επιλέξετε αρωματικά φυτά αποξηραμένα για να μυρίζει ο χώρος σας όμορφα!

Τοποθετούμε τις διακοσμήσεις στην πλευρά του κεριού που θέλουμε να διακοσμήσουμε (μπορεί να είναι και ολόκληρο το κερί) και το τυλίγουμε από έξω σφιχτά με το αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Προσοχή! Δεν τοποθετούμε τίποτα ψηλά, κοντά στο φυτίλι, γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς!

Ζεσταίνουμε το σίδερο μαλλιών, και όταν είναι έτοιμο το ανοίγουμε και το ακουμπάμε ζεστό πάνω στο αντικολλητικό χαρτί που τυλίγει τις διακοσμήσεις του κεριού μας.

Παρατηρούμε ότι με τη ζέστη από το σίδερο, το κερί λιώνει ελαφρά και τελικά ενσωματώνει τα φύλλα και τα κλαδάκια στο σώμα του!

Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές το ζέσταμα και όχι παραπάνω, για να μην παραμορφωθεί το σχήμα του κεριού από υπερβολική ζέστη. Φυσικά μερικές μικρές παραμορφώσεις από τη ζέστη μπορεί να του προσδώσουν και ομορφιά γιατί το κάνουν ανάγλυφο!

Αφήνουμε το κερί να κρυώσει και είναι έτοιμο! Ένα ανάγλυφο χειροποίητο κερί με ενσωματωμένη δική μας διακόσμηση από τη φύση! Έτοιμο για διακόσμηση!

 

Καλές δημιουργίες!

Δείτε επίσης:

ΧΑΡΤΟΓΛΥΠΤΙΚΗ:ΜΕ ΑΠΛΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

 

Ιωάννα Γράψα, Δασκάλα Εικαστικών