DG CLIMA _ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα και αφορά όλους μας. Σε όλο τον κόσμο, οι νέοι άνθρωποι έχουν υψώσει τη φωνή τους και αναλαμβάνουν δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να φέρουμε αυτήν την ενέργεια στην τάξη και να τους δώσουμε τη δύναμη να φέρουν την αλλαγή για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο πλανήτης μας, το μέλλον μας, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,και μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά ηλικίας 11 έως 16 ετών να κατανοήσουν τις αιτίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγήςπαρέχοντας ταυτόχρονα λύσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας φιλική προς το κλίμα. Η πλατφόρμα συνδυάζει επιστήμη, ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς, δραστηριότητες και διαδραστικούς πόρους με προσιτό τρόπο και επιτρέπει στους μαθητές να περιηγηθούν στο περιεχόμενο με τον δικό τους τρόπο.

Το Κέντρο Εκπαιδευτικών περιέχει 15 εικονογραφημένα φύλλα εργασίας με δυνατότητα λήψης, το καθένα επικεντρωμένο σε ένα βασικό θέμα. Περιλαμβάνουν έτοιμες ασκήσεις για την τάξη και δραστηριότητες για να εμβαθύνουν στην κατανόηση οι μαθητές και να κάνουν πράξη τις γνώσεις τους. Επιπλέον, τα εισαγωγικά φύλλα εργασίας παρέχουν καθοδήγηση σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές για τους στόχους και προσφέρουν συνδέσμους για περαιτέρω πληροφορίες. 

 

Έχουμε επίσης ετοιμάσει το παρακάτω προωθητικό υλικό για να βοηθήσουμε στην προώθηση του διαδικτυακού εργαλείου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το υλικό διατίθεται στα EN και στις ακόλουθες γλώσσες της ΕΕ (ET, ES, DE, FR, IT, PL, RO, SK, SV).

Η εργαλειοθήκη είναι επίσης διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/clima/sites/youth/about_en

 

Εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Δράσης για το Κλίμα
Ευρωπαϊκή Επιτροπή