Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΤΛΑΝΤΙΔΑ…

Έχετε κολυμβητές οι οποίοι κολυμπάνε σαν δελφίνια και τους αρέσουν τα μακροβούτια; Σας έχω το κατάλληλο παιχνίδι για αυτά!

 

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Παιδιά δημοτικού, τα οποία κολυμπούν χωρίς σωσίβιο και τα οποία έχουν διδαχτεί την αναπνοή κάτω από το νερό. Επίσης, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της ειδικής αγωγής, προσαρμόζοντας απλά το παιχνίδι στις δικές τους ικανότητες.

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΙ:

Διασκέδαση

Βελτίωση φυσικής κατάστασης

Βελτίωση της αναπνοής κάτω από το νερό

ΥΛΙΚΑ:

Κοχύλια

Παιχνίδια που βουλιάζουν (αστερίες με άμμο, κρίκοι, dive sticks, ψάρια, ειδικές κορδέλες για πισίνα που μοιάζουν με φύκια, σεντούκια, ψεύτικα κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ή να φτιάξετε μόνοι σας)

Κουβαδάκι για κάθε παιδί (ή για κάθε ομάδα, αν θέλετε να το μετατρέψετε σε ομαδικό παιχνίδι)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Δημιουργήστε μια μικρή Χαμένη Ατλαντίδα στον πάτο της πισίνας κάνοντας τα παιδιά να νιώσουν ότι βρίσκονται στον ωκεανό. Πετάξτε όλα τα υλικά που έχετε συλλέξει, διηγηθείτε μια μικρή ιστορία και μετατρέψτε όλους τους κολυμβητές σας σε μικρούς εξερευνητές. Φροντίστε όλοι να φοράνε γυαλάκια.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ:

Στόχος του παιχνιδιού είναι να μαζέψουν όσο πιο πολλούς θησαυρούς μπορούν. Ο κάθε εξερευνητής θα βουτάει, θα πιάνει το θησαυρό και θα τον τοποθετεί μέσα στο κουβαδάκι του. Στο τέλος, αφού μαζέψουν όλα τα παιχνίδια θα μετρήσει ο καθένας πόσα ανέσυρε από τον βυθό. Ο εξερευνητής που θα έχει συλλέξει τα περισσότερα κερδίζει.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:

Μπορείτε να χωρίσετε τα παιδιά σε δυο ομάδες, έτσι ώστε να έχετε περισσότερους νικητές.

Πριν βουτήξουν οι εξερευνητές μπορείτε να δώσετε έναν απλό γρίφο ώστε να ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο (πχ είναι πορτοκαλί και έχει 5 πόδια..τι είναι;)

Αγγελάκου Ελίνα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΑΡΧΑΡΙΟΚΥΝΗΓΗΤΟ