γεφυρες

ΓΕΦΥΡΕΣ

 

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι συνεργασίας και ενδυνάμωσης των μυών, καθώς είναι σημαντική δραστηριότητα για τη σωστή στάση του σώματος και για την αποφυγή αποκλίσεων της σπονδυλικής στήλης.

 

Απευθύνεται σε:

Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της ειδικής αγωγής με κάποιες παραλλαγές.

 

Επιμέρους στόχοι:

Ψυχαγωγία

Ενδυνάμωση μυών των χεριών και του κορμού

Συνεργασία

 

Υλικά :

Χαρτοταινία

 

Χρήση:

Τοποθετούμε την χαρτοταινία σε ευθεία γραμμή. Το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα παίξουν.

 

Πώς παίζεται:

Ο εκπαιδευτής ενημερώνει τα παιδιά ότι:

1. Θα πρέπει να κάνουν μια γραμμή το ένα δίπλα στο άλλο πατώντας στην γραμμή.

2. Θα πρέπει να ακουμπήσουν τα χέρια τους στο πάτωμα και να σηκώσουν ψηλά την λεκάνη τους, ώστε να σχηματιστεί μια γέφυρα.

3. Ο πρώτος μαθητής θα πρέπει να περάσει κάτω από τις γέφυρες μέχρι την τελευταία και στην συνέχεια να γίνει και ο ίδιος γέφυρα. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί έως ότου περάσουν όλοι κάτω από τις γέφυρες.

Παραλλαγές:

Μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία πιο εύκολη βάζοντας δύο παιδιά να στηρίζονται μεταξύ τους πλάτη με πλάτη ή ακόμα με τα χέρια. Επίσης, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί, ορίζοντας ένα σημείο τερματισμού και με δημιουργία 2 ή 3 ομάδων ποια θα τερματίσει πρώτη, όπου με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι ανταγωνιστικό.

 

Θέματα για συζήτηση:

Αυτό το παιχνίδι παίζεται σε τάξη, αυλή ή ακόμη και στο γυμναστήριο του σχολείου. Μπορούμε να συζητήσουμε για τις γέφυρες που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά και για τα υλικά από τα οποία χτίζονται.

 

Παπαπέτρου Μαρουσώ Κλειώ

Καθηγήτρια ειδικής φυσικής αγωγής