σπασε-το-μπαλονι

ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ

 

Πρόκειται για μία από τις πολύ διασκεδαστικές δραστηριότητες που κάνουμε σαν Χακούνα Ματάτα και ενθουσιάζει πολύ μικρούς και μεγάλους.

 

Απευθύνεται σε:

Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Υλικά:

Πολύχρωμα μπαλόνια

Πινακίδα

Κολλητική ταινία

Βελάκια

Στόχοι:

Αδρή κίνηση

Οπτικοκινητικός συντονισμός

Συνεργασία

Διάκριση χρωμάτων

Επικοινωνία

Ψυχαγωγία

Πώς παίζεται:

1. Ζητάμε από τα παιδιά να σχηματίσουν μία σειρά το ένα πίσω από το άλλο και μπροστά από αυτή τη σειρά τοποθετούμε την πινακίδα με τα μπαλόνια τα οποία εμείς έχουμε κολλήσει με κολλητική ταινία.

2. Στη συνέχεια κλείνουμε τα μάτια του παιδιού που πρόκειται να κρατήσει τα βελάκια και θα στοχεύσει τα μπαλόνια (αυτό πραγματοποιείται μόνο στην περίπτωση που τα παιδιά είναι άνω των 6 ετών, διαφορετικά αφήνουμε τα μάτια τους ανοιχτά).

3. Έπειτα με τη βοήθεια των υπόλοιπων παιδιών, το παιδί που στοχεύει καλείται να σπάσει ένα μπαλόνι της επιλογής του.

4. Εναλλακτικά και πιο διασκεδαστικά μπορεί το παιδί να επιλέξει εξαρχής το χρώμα του μπαλονιού που επιθυμεί να σκάσει.

Όταν σκάσει το πρώτο μπαλόνι συνεχίζουν και τα υπόλοιπα παιδιά ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα.

Παραλλαγές:

Πινιάτα

Μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα στα μπαλόνια κάποιο δωράκι έτσι ώστε όταν το παιδί σκάσει το ΄δικό του μπαλόνι να πάρει και το δώρο που του αντιστοιχεί.

Ο πολύχρωμος καμβάς

Άλλη μία παραλλαγή που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε μέσα στα μπαλόνια χρώματα και κάθε φορά που το παιδί σκάει ένα, να γεμίζει χρώματα η πινακίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε στο τέλος έναν υπέροχο καμβά γεμάτο χρώματα, ζωγραφισμένο από τους υπέροχους «Πικάσο» του πάρτι.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων. Αξίζει, λοιπόν, να το δημιουργήσετε με τα παιδιά σας, για τα παιδιά σας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους,

πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί και

θα τις βρείτε στη σελίδα τους στο facebook:

Χακούνα Ματάτα