Η Σταματίνα Γεωργοβρεττάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας καθώς και του τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εκπαίδευση και Πολιτισμός του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση : Παιδαγωγική Ψυχολογία και Εκπαιδευτική Πράξη και του Μεταπτυχιακού Διπλώματος : Εκπαίδευση Ενηλίκων, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την εκπαίδευση, γνωρίζει το σύστημα γραφής Braille και έχει αποκτήσει εξειδίκευση στην Eιδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και κατέχει επάρκεια για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.  Έχει  εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε φορείς (ΙΝ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ, UNESCO) που υλοποίησαν προγράμματα σχετικά με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και της ιστορίας καθώς και προγράμματα συμβουλευτικής γονέων. Επίσης, συμμετέχει σε εκπαιδευτικούς ομίλους φροντιστηριακών οργανισμών για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών σε μαθητές δημοτικού και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες εφαρμόζοντας βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας.

Έχει εργαστεί σε δομές εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρίες ως ειδική παιδαγωγός και ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως φιλόλογος ειδικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και ως κριτής σε επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση ενηλίκων.