Site icon Εκπαίδευση Δίχως Όρια

ΚΡΥΦΤΟ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

κρυφτο στον βυθο

ΚΡΥΦΤΟ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Σε παιδιά νηπιαγωγείου, Α/βάθμια εκπαίδευση, σε παιδιά με ειδικές/γενικές μαθησιακές δυσκολίες και σε άτομα (παιδιά και ενήλικες) με νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

ΣΤΟΧΟΙ:

· Ενίσχυση μνήμης

· Λεπτή κινητικότητα

· Βελτίωση ταύτισης

· Αναγνώριση ζώων

ΥΛΙΚΑ:

· Σκληρό χαρτόνι από κούτα

· Νερομπογιές

· Μεγάλο πινέλο

· Κόλλα σιλικόνης

· Πιστόλι σιλικόνης

· Πλαστικά καπάκια από μωρομάντιλα

· Ψαλίδι

· Μαρκαδόρους

· Εκτυπωμένα ψαράκια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

1)Παίρνουμε το χαρτόνι και το βάφουμε μπλε.

2)Εκτυπώνουμε ή σχεδιάζουμε ζώα της θάλασσας από δύο φορές το κάθε είδος, για παράδειγμα δύο χελώνες, δύο ψάρια κλπ. Τα χρωματίζουμε και τα κόβουμε.

3)Κολλάμε με τη σιλικόνη τα καπάκια από τα μωρομάντιλα με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, ώστε να τα ανοίγουμε εύκολα. Κολλάμε ανακατεμένα τα θαλάσσια ζώα μέσα από τα καπάκια.

4)Αφού έχουμε ολοκληρώσει την κατασκευή μας, ζητάμε από το παιδί να παρατηρήσει τις εικόνες και να αναγνωρίσει τα ζώα που βλέπει. Στη συνέχεια, κλείνουμε όλα τα καπάκια, ώστε να μην φαίνονται οι θαλάσσιοι φίλοι μας και το παιχνίδι ξεκινά!

Το παιδί θα πρέπει να ανοίξει ένα τυχαίο καπάκι να αναγνωρίσει το θαλάσσιο ζωάκι που βλέπει και στη συνέχεια να ψάξει για το ζευγαράκι του ανοίγοντας ένα ένα τα καπάκια χωρίς να τα κλείσει μέχρι να το βρει. Έπειτα, για να δυσκολέψουμε λίγο το παιχνίδι όταν το παιδί θα ψάχνει για το ζευγαράκι ανοίγοντας ένα ένα τα υπόλοιπα καπάκια αυτή τη φορά θα το ξανακλείνει, σε περίπτωση που δεν είναι το σωστό, και θα συνεχίσει το ψάξιμο.

Σοφία Κοντού, Β. Βρεφονηπιοκόμων

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο ΒΥΘΟΣ ΣΕ ΕΝΑ….ΜΠΟΥΚΑΛΙ»

Exit mobile version