Site icon Εκπαίδευση Δίχως Όρια

49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΖΑΠΠΕΙΟ

49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΖΑΠΠΕΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο ΟΔΟΝΤΟΥΛΗΣ ΟΜΟΡΦΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΤΕΜΠΕΛΑ ΠΛΑΚΑ

 

Ο Οδοντούλης Ομορφούλης και η Τεμπέλα Πλάκα βρέθηκαν στο 49ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο και υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους φίλους για να τους δείξουν πόσο ευχάριστο και διασκεδαστικό μπορεί να γίνει το βούρτσισμα των δοντιών.
Οι συγγραφείς Γεωργοβρεττάκου Σταματίνα και Βασιλά Ελπίδα παρουσίασαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αλλά και στην προσχολική και σχολική ηλικία.
Γονείς και εκπαιδευτικοί εμπιστεύτηκαν την προσπάθειά αυτή, ενώ αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη ο ενθουσιασμός των μικρών φίλων με τους ήρωες του βιβλίου. Τραγούδησαν το τραγούδι του Οδοντούλη, βούρτσισαν τα δοντάκια, έπαιξαν με τις τροφές που κάνουν καλό και φυσικά πήραν τα αναμνηστικά δωράκια τους!
Η διαδικασία του βουρτσίσματος των δοντιών παρουσιάζεται στο βιβλίο με έναν εναλλακτικό και ευχάριστο τρόπο μέσα από μία ιστορία, ένα τραγούδι, διαφοροποιημένες ασκήσεις, φύλλα εργασίας και βιωματικές δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά μπορούν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τη στοματική υγιεινή με ευχάριστο τρόπο, να υιοθετήσουν αυτή τη συμπεριφορά, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των εκπαιδευτικών και των γονέων. Επίσης, παρέχονται οδηγίες και παραλλαγές για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη !
Το βιβλίο θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις 24 Γράμματα 

 

Exit mobile version