Site icon Εκπαίδευση Δίχως Όρια

Η ΜΙΚΡΗ ΑΡΑΧΝΗ

Η ΜΙΚΡΗ ΑΡΑΧΝΗ

Τα παιχνίδια εκτός από ψυχαγωγία βελτιώνουν τη σωματική και την πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τόσο για την κοινωνικοποίηση όσο και για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Το παρακάτω παιχνίδι έχει σαν στόχο τη συνεργασία και την ικανότητα συντονισμού.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Παιδιά δημοτικού και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της ειδικής αγωγής.

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΙ:

Διασκέδαση

Βελτίωση φυσικής κατάστασης

Προσανατολισμός χώρου

Συνεργασία

Επικοινωνία

Συντονισμός κινήσεων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Διαλέγουμε έναν κολυμβητή για να κάνει την αράχνη και τον τοποθετούμε στην μέση της πισίνας. Στη συνέχεια, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα παιδιά σε σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο, με την πλάτη στον τοίχο. Καλό θα ήταν να πατώνουν όλοι. Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορούμε να δώσουμε σε όλους μακαρόνια, ώστε να τα βάλουν κάτω από τις μασχάλες, για καλύτερη επίπλευση.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ:

Το παιχνίδι ξεκινάει με το σφύριγμα του εκπαιδευτή. Τα παιδιά που βρίσκονται στον τοίχο προσπαθούν να πάνε στον απέναντι τοίχο χωρίς να τους πιάσει η αράχνη που είναι στην μέση της πισίνας. Αν η αράχνη ακουμπήσει κάποιον τότε ανήκει στον ιστό της. Πιάνονται χέρι-χέρι και συνεννοούνται κρυφά ποιον έχουν σκοπό να πιάσουν. Είναι σημαντικό να αποφασίσουν διότι θα πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να πιάσουν το επόμενο θύμα. Το δύσκολο κομμάτι είναι να μην λυθούν τα χέρια. Θα πρέπει να συντονιστούν και να κατευθυνθούν προς την ίδια μεριά. Κάθε φορά που θα πιάνουν κάποιον ο ιστός θα μεγαλώνει και έτσι θα είναι πιο δύσκολο να περάσουν. Νικητής θα είναι το παιδί που θα μείνει τελευταίο εκτός ιστού. Πρέπει να σφυρίζουμε κάθε φορά που ξεκινάει ένας νέος γύρος, ώστε να πηγαίνουν όλα μαζί τα παιδιά απέναντι.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:

Αυτό το παιχνίδι μπορούμε να το εφαρμόσουμε και στην αυλή του σχολείου. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να οριοθετήσουμε το χώρο, αλλιώς τα παιδιά θα τρέχουν σε όλη την αυλή.

Αγγελάκου Ελίνα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΤΛΑΝΤΙΔΑ…

 

Exit mobile version