Site icon Εκπαίδευση Δίχως Όρια

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

 

Ένα μουσείο είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μόνιμος θεσμός στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ανάπτυξής του, ανοιχτός στο κοινό, ο οποίος αποκτά, διατηρεί, ερευνά, επικοινωνεί και εκθέτει την απτή και άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντός της για λόγους εκπαίδευσης, μελέτης και απόλαυσης (ICOM, Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

 

18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, σήμερα και η εκπαιδευτική ιστοσελίδα “Εκπαίδευση δίχως όρια ” θέλοντας να τιμήσει την ημέρα αυτή συμμετείχε στην εξαιρετική δράση του “Ελληνικού Παιδικού Μουσείου” : 

Δημιουργούμε την ψηφιακή Σοφίτα

Ως εκπαιδευτική ιστοσελίδα επιλέξαμε να εκθέσουμε στην ψηφιακή Σοφίτα ένα βιβλίο που θεωρούμε ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον ως έκθεμα. Πρόκειται για ένα λειτουργικό βιβλίο του 1859, το οποίο τυπώθηκε στη Βενετία από το ελληνικό τυπογραφείο του Φοίνικος. Το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε από έναν ιερέα από τα Νένητα, Χίου που έζησε περίπου το 1910. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στη Σοφίτα του μουσείου.

 

 

Τα εκθέματα που συλλέχθηκαν έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αξίζει τον κόπο να δείτε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ και να διαπιστώσετε και εσείς ότι ο πολιτισμός βρίσκεται παντού ακόμα και στα παλιά ξεχασμένα αντικείμενα της σοφίτας μας!

 

 

Δείτε επίσης τη δική μας εκπαιδευτική πρόταση: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Exit mobile version