Site icon Εκπαίδευση Δίχως Όρια

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ»

πασχαλινεσ-καρτεσ-απο-τα-χερια-μασ

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ»

 

Το Πάσχα είναι πολύ κοντά οπότε σκέφτηκα να σας προτείνω μία πασχαλινή δραστηριότητα, διασκεδαστική και παράλληλα με όμορφο αποτέλεσμα! Την συγκεκριμένη δραστηριότητα την υλοποίησα σε παιδιά με Αυτισμό 3-5,5 ετών και θεωρώ ότι απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 10 ετών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε παιδιά και ενήλικες με Σύνδρομο Down και Nοητική Yστέρηση, καθώς και σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Στόχοι:

Εξοικείωση με τα χρώματα και την υφή τους

Ενίσχυση αισθητηριακών ερεθισμάτων

Αντίληψη χρωμάτων

Ενίσχυση φαντασίας και δημιουργικότητας

 

Υλικά:

Χαρτόνια κανσόν σε Α4 διαφόρων χρωμάτων

Χρώματα τέμπερες ή ακρυλικά σε χρώμα κίτρινο

Μαύρους και κόκκινους μαρκαδόρους

 

 

Βήματα:

Ξεκινάμε διπλώνοντας τα χρωματιστά κανσόν στη μέση, έτσι ώστε να πάρουν την μορφή της κάρτας. Στη συνέχεια με ένα πινέλο βάφουμε την μία παλάμη των παιδιών κίτρινη (αν τα παιδιά είναι πάνω από 3 τα αφήνουμε να την βάψουν μόνη τους), και στη συνέχεια κάνουμε το τύπωμα της παλάμης των παιδιών στο εξώφυλλο των καρτών.

Με το χρώμα που έχει απομείνει στα χέρια τους, παρακινούμε τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους να αφήσουν μικρότερα «δακτυλικά» αποτυπώματα γύρω από το μεγάλο τους τύπωμα. Τέλος, με τον μαύρο μαρκαδόρο γράφουμε στο πάνω μέρος της κάρτας ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και κάνουμε τα μάτια στην κότα και τα κοτοπουλάκια.

Με τον κόκκινο μαρκαδόρο κάνουμε τα ράμφη και τα πόδια τους. Στα παιδιά ηλικίας από 3 και άνω δίνουμε τους μαρκαδόρους και τα αφήνουμε να διακοσμήσουν μόνοι τους τις κάρτες. Λόγω του ότι τα παιδιά με τα οποία πραγματοποίησα τη δραστηριότητα ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού διακοσμήσαμε τις κάρτες με την δική μου βοήθεια, κρατώντας μαζί το μαρκαδόρο.

Η πασχαλινή μας κάρτα είναι έτοιμη και εντυπωσιακή!

 

 

Σπυριδούλα Πουλιάση, Παιδαγωγός-Μουσικός

(Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου,

θα με βρείτε στην ομάδα που έχω δημιουργήσει στο facebook :

https://www.facebook.com/groups/mikresanakalypseis/ )

Exit mobile version