Η Κατερίνα Μούρμουρα είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας με παιδαγωγική κατεύθυνση, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ετήσια ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του University of Strathclyde της Γλασκόβης με εξειδίκευση στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί στο πρόγραμμα Εικονογραφημένης μεθόδου Δώρα Μαυρομμάτη για την πραγματολογική, σημασιολογική και ετυμολογική επεξεργασία της γλώσσας για δυσλεξικούς μαθητές.

Ασχολείται διεξοδικά με την παρέμβαση σε μαθητές με Δυσλεξία με την εικονογραφημένη μέθοδο Μαυρομάτη καθώς και με την οργάνωση και σχολική μελέτη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΑΦ. Μέσα από την πολυετή εμπειρία της έχει αναπτύξει ειδική μέθοδο μνημονικών τεχνικών για την εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών για δυσλεξικούς μαθητές γυμνασίου.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ταυτόχρονα και σαν ειδική παιδαγωγός παράλληλης στήριξης σε μαθητές με ΔΑΦ, αλλά και με την εκπαίδευση και εποπτεία εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη.